Ons verhaal:

Tegenover de molen te Melick, in het heuvelachtige landschap van Midden-Limburg en vlakbij National Park de Meinweg, runnen wij, Bas en Karin van Bommel (broer en zus), Oetsjpanning de Meuleberg.

Het restaurant gecombineerd met een mooi terras is geopend op 04-04-2004 en inmiddels een begrip in de regio. In 2018 is daar “de Oetdaging” bij gekomen. Een industriële, maar warme extra zaal, waar tot ongeveer 150 personen heerlijk samen kunnen vertoeven.

Ambachtelijke bakker

In onze keuken werken we zo veel mogelijk met verse producten uit eigen keuken. Bas, van oorsprong bakker, bakt de heerlijkste vlaaien, broden en panini’s. Dat is ook niet zo gek, want het zit van oudsher verweven in het DNA van Bas en Karin, hun opa was vroeger namelijk ook ambachtelijke bakker.

De Prins Bernhardmolen

Uiteraard kunt u, als u bij ons bent, op afspraak, de tegenover gelegen Prins Bernhard Molen bezichtigen. Op de plaats waar de molen staat, heeft tot 1924 een eerdere molen gestaan, die in dat jaar door de bliksem werd getroffen en uitbrandde.

Hoewel economisch niet meer aantrekkelijk, wilde de bevolking van de plaats graag een nieuwe molen. In 1937 werd de afgebrande molen vervangen door een molen uit het Noord-Brabantse Someren. Deze molen kreeg de naam Prins Bernhard. Op 29 januari 1945 werd de Prins Bernhard door Engelse troepen beschoten. Later bliezen bij de molen gelegerde Duitse troepen hem op, omdat de kapotte molen door de tegenstander als herkenningspunt zou kunnen worden gebruikt tijdens beschietingen.

In 1997 werd een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe molen, die in 1999 opgeleverd zou worden. Hiermee heeft Melick, dat in een gebied ligt met een bestemming als recreatiegebied, weer een toeristische trekpleister gekregen en daar genieten wij elke dag van.